Wednesday, March 20, 2013

Semak Tempat Mengundi Secara Online Dan SMS

Semak Tempat Mengundi Secara Online Dan SMS, Pilihan Raya Umum PRU 13 2013.

Semak Tempat Mengundi Secara Online Dan SMS | Nampak gayanya desas-desus mengatakan Pilihan Raya Umum 13 akan diadakan bulan Mac ini semakin kabur dan seperti ianya akan berlaku setelah pembubaran parlimen secara automatik pada bulan April nanti. 

Hal ini boleh dikaitkan dengan beberapa faktor yang rasanya tak perlu diulas oleh Dr Fuh kerana umum sedia maklum kan. Kes Pencerobohan Puak Sulu Di Lahad Datu merupakan salah satu "alasan" yang boleh diguna pakai untuk melewatkan pilihan raya umum.

Namun walau bawagimana pon, kita sebagai rakyat jelata yang inginkan kemajuan hendaklah menunaikan tanggungjawab kita dengan baik berdasarkan corak kepimpinan yang kita fikirkan baik untuk seluruh rakyat.


  • Jawatan kosong kerja dari rumah diperlukan segera. Cuma buat kerja depan komputer. Kalau anda inginkan pendapatan sambilan at least rm1000 sebulan sertai kami di >>JOBDIRUMAH<<. Tahniah, anda membuat pilihan bijak!

Sehubungan dengan itu, bagi langkah awal, para pengundi boleh membuat semakan semula kawasan mengundi masing-masing secara online mahupun secara SMS.

Untuk menyemak seacra online, anda boleh pergi terus ke laman SPR ini dan cuma perlu masukkan nombor kad pengenalan anda sahaja.

Semak Tempat Mengundi Secara Online Dan SMS, Pilihan Raya Umum PRU 13 2013.

Untuk membuat semakan secara SMS pula anda cuma perlu menaip - SPR <jarak> SEMAK <jarak> NO Kad Pengenalan dan hantar ke 15888

Sebagai contoh: SPR SEMAK 880912015858 dan hantar ke 15888

Selamat mengundi semua, tunaikan tanggungjawab anda dengan sebaik mungkin. Pilihan di tangan anda. Undi adalah rahsia?hmmm

No comments:

Post a Comment