Wednesday, March 20, 2013

Fuh Sadis! Lembu Dibela Di Tempat Pelupusan Da Hanya Diberi Makan Sampah


Fuh Sadis! Lembu Dibela Di Tempat Pelupusan Da Hanya Diberi Makan Sampah | China mempunyai satu lagi masalah makanan, kali ini, lembu-lembunya menghabiskan kehidupan mereka memakan sampah sebelum ia diambil untuk disembelih.

Menurut China Hush, gerombolan lembu tinggal di tapak pelupusan Changsha, ibu kota wilayah Hunan di selatan-tengah China. Mereka hidup dalam penolakan sehingga mereka sudah cukup besar bagi pemilik mereka untuk disembelih.

Lembu dilaporkan tidak menghiraukan pekerja tapak pelupusan itu, akan tetapi sentiasa mencari makanan, termasuk kulit limau busuk dan jagung lama.


Kehadiran mereka ini adalah kebimbangan kerana kuman dan acuan lembu sentiasa terdedah dengan mudah boleh merebak kepada manusia yang memakan daging mereka.

Tetapi kebimbangan terbesar ialah raksa dan lain-lain bahan kimia yang manusia akan telan nanti. Bahan kimia dari barang elektronik buangan boleh meresap ke dalam bahan buangan makanan lembu, mencemarkan seluruh binatang dan lulus kepada pengguna.

Wu Jiacheng, seorang profesor kimia di National Taiwan Normal University, memberitahu NTD TV tentang beberapa bahaya.

"Terdapat beberapa bakteria yang dikongsi oleh ternakan dan manusia. Lembu, biri-biri, atau babi boleh makan benda-benda ini dan tidak mempunyai isu, tetapi apabila mereka sampai ke badan manusia, ia boleh menyebabkan penyakit," katanya.

"Sebagai contoh, jangkitan listerial boleh menyebabkan kematian pada manusia. Jika seorang ibu mengandung dan dipengaruhi oleh bakteria seperti ini, kadar kematian bayi boleh 100%."

No comments:

Post a Comment