Tuesday, March 19, 2013

Berita Terkini Lahad Datu - Mangsa Tebusan Cerita Pengalaman Ditawan Penceroboh Wanita

Berita Terkini Lahad Datu - Mangsa Tebusan Cerita Pengalaman Ditawan Penceroboh Wanita

Berita Terkini Lahad Datu - Mangsa Tebusan Cerita Pengalaman Ditawan Penceroboh Wanita | LAHAD DATU - Seorang penduduk Kampung Tanjung Batu dekat sini melalui saat genting dan menakutkan selama 28 jam apabila dijadikan tebusan selepas rumahnya ditawan 22 pengganas Sulu termasuk dua wanita bersenjatakan senjata api dan parang pada 4 Mac lalu.

Peristiwa mendebarkan yang menentukan hidup atau mati Hamzah Arsan, (gambar kecil) 52, itu berlaku pada pukul 8 pagi apabila dua pengganas wanita memasuki rumahnya ketika insiden pencerobohan di sini yang bermula pada 12 Februari lalu sampai ke kemuncaknya.

Ini kerana, beberapa hari sebelum itu, seramai lapan anggota pasukan keselamatan terkorban dalam pertempuran dengan penceroboh di Kampung Tanduo di sini dan Kampung Srijaya, Semporna manakala musuh yang mati pula seramai 18 orang.

Difahamkan, pengganas wanita itu digambarkan sebagai berbadan sederhana, kusut masai, kelaparan, sentiasa menundukkan muka dan hanya bercakap untuk meminta makanan. Mereka menggunakan bahasa Suluk.

Menceritakan semula kejadian itu, Hamzah berkata, sebaik sampai, dua pengganas wanita bersenjatakan parang tersebut terus naik ke rumahnya mengatakan mereka mahu tidur.

**Menghadapi masalah buat bisnes online tak pernah menjadi? PERCUMA cara penyelesaiannya di http://goo.gl/471o6

No comments:

Post a Comment